In aceasta perioada noi lucram pentru confortul si sanatatea dumneavoastra! Colegii nostri vin echipati cu masca, manusi si protectie pentru incaltaminte. Va stam la dispozitie pentru orice marca de aer conditionat, indiferent ca doriti montaj sau service aer conditionat. Apelati la noi cu incredere! #noivafacembine

Curge apa din unitatea interna

Curge apa din unitatea interna

  • Curgerea apei din unitatea interna (split) poate creea probleme utilizatorului de aer conditionat. Va prezint in randurile de mai jos cateva cauze posibile si remedierea acestora:
  1. Unitatii interne nu i s-au spalat filtrele lavabile. Datorita faptului ca unitatea interna recircula cantitati mari de aer, aceasta acumuleaza praf, scame etc. Toate aceste particule se depun pe filtrele lavabile ce se afla sub capacul unitatii interioare. Daca filtrele nu sunt spalate la timp, praful trece dincolo de filtre si infunda orificiul din tavita de colectare a condensului. Aceste filtre se scot si se spala sub jet de apa cu detergent lichid. Filtrele se recomanda a fi spalate lunar pe perioada functionarii aerului conditionat. Daca unitatea interna se afla montata in magazine, ateliere de croitorie, restaurante, bucatarii, service de ori ce fel, se recomanda spalarea acestora la un interval de doua saptamani.
  2. Unitatea interna nu a fost igienizata. In tavita de colectare a condensului datorita mediului umed, se dezvolta bacterii creindu-se o substanta cleioasa, vascoasa care infunda orificiul de evacuare a apei. Pentru remediere apelati la 0768.204.204
  3. Echipa de interventie trebuie sa scoata tavita de colectare a condensului si s-o spele cu apa calda si detergent lichid, dupa care aplica pe vaporizatorul unitatii interne o solutie dezifectanta.
  4. Aparatul de aer conditionat a pierdut freon. Atunci cand aparatul de aer conditionat a pierdut freon, vaporizatorul unitatii interioare incepe sa faca zapada sau sa inghete. Zapada sau gheata formata pe vaporizator depaseste suprafata de colectare a apei si se prelinge necontrolat pe carcasa unitatii interioare. De cele mai multe ori acest fenomen apare la oprirea aparatului de aer conditionat. Echipa de interventie trebuie sa depisteze eventualele pierderi ale instalatiei, sa le remedieze (prin refacerea berclurilor) daca este cazul si sa reincarce instalatia.
  5. Furtunul de eliminare a condensului este infundat sau are contrapanta. Cu trecerea timpului, furtunul de eliminare al apei pierde din panta din cauza depunerilor, astfel apa balteste pe furtun nu mai poate fi eliminata si curge din unitatea interna (split). O alta cauza este obturarea scurgerii. Deasemenea trebuie avut in vedere ca un furtun (drena) tinut in apa actioneaza ca un dop. Acest fenomen apare cand capatul furtunului este scufundat in apa.
  6. Unitatea interna nu este pusa in boloboc.  Unitatea interna trebuie sa fie montata perfect in boloboc. Daca aceasta este inclinata apa formata din condens curge pe langa tavita unitatii. Trebuie stiut ca din fabricatie tavita de colectare a apei are o usoara panta catre orificiul de avacuare. Daca splitul este montat inclinat inspre orificiul de evacuare, peretii tavitei de colectare a apei nu poate face fata debitului de condens. Daca splitul este montat inclinat in partea opusa evacuarii, formeaza contrapanta si apa nu mai poate fi eliminata prin drena prelingandu-se pe langa peretii tavitei. De aceea unitatea interna trebuie montata perfent in boloboc si nu dupa linia grinzii sau al tavanului. Remedierea consta in intreptarea splitului prin repozitionarea tablitei de fixar