In aceasta perioada noi lucram pentru confortul si sanatatea dumneavoastra! Colegii nostri vin echipati cu masca, manusi si protectie pentru incaltaminte. Va stam la dispozitie pentru orice marca de aer conditionat, indiferent ca doriti montaj sau service aer conditionat. Apelati la noi cu incredere! #noivafacembine

Avantaje DC Inverter

Avantaje DC Inverter

Echipamentele de aer conditionat tip DC Inverter certifica directia de dezvoltare a industriei climatizarii, performatele acestora ajungand la un nivel ridicat. Prin comparatie cu echipamentele tip ON/OFF mai jos va prezentam principalele avantaje ale echipamentelor tip DC Inverter marca CHIGO.

1) Capacitatea de adaptare a temperaturii.

Luand ca exemplu functionarea in regim de racire, cand temperatura din interior este mai mica decat temperatura setata, compresorul tip DC Inverter se opreste. Cand temperatura din interior este mai mare decat temperatura setata, compresorul tip DC Inverter isi reia functionarea. Prin urmare, diferenta mare dintre temperatura din interior si temperatura setata duce la o viteza maxima de rotatie a compresorului, iar cand temperatura din interior este apropiata de valoarea celei setate, viteza de rotatie a compresorului scade.

 

2) Consum redus de energie.

Echipamentele de aer conditionat tip ON/OFF, avand o metoda diferita de reglare a temperaturii, prin pornirea si oprirea frecventa a compresorului, duc la un consum crescut de energie electrica.                       Echipamentele de aer conditionat DC Inverter au o capacitate crescuta de racire/incalzire a temperaturii din camera prin faptul ca isi adapteaza viteza de rotatie a compresorului, realizand, in acelasi timp, o inbunatatire a confortului. Aparatele DC Inverter reusesc sa mentina o temperatura constanta in camera prin faptul ca evita pornirile si opririle dese ale compresorului ceea ce duce la un consum redus de energie electrica, spre deosebire de cele ON/OFF.

 

3) Regim de functionare la temperaturi scazute   

Cand temperatura exterioara scade sub 0°C, capacitatea de functionare a echipamentelor tip  ON/OFF se reduce semnificativ, functia de incalzire avand un  randament foarte scazut. Prin comparatie, echipamentele tip DC Inverter isi mentin parametrii de functionare in conditii de temperaturi exterioare scazute, avand o eficienta de incalzire satisfacatoare chiar si la -15°C.

 

4) Functie de protectie 

Echipamentele tip ON/OFF opresc functionarea compresorului de fiecare data cand este nevoie pentru a realiza protectia contra fluctuatiilor de tensiune electrica, spre deosebire de echipamentele tip DC Inverter, care isi incetinesc viteza de rotatie a compresorului, realizand protectia fara sa fie nevoie de oprire.

Ce este un DC Inverter?

 

1234Un echipament de aer conditionat cu compresor tip Inverter este atat un convertor de curent  electric  alternativ (AC) in curent electric continuu (DC), cat si un invertor de frecventa oscilanta (17Hz – 120Hz), aceasta ultima caracteristica permitand compresorului o viteza de rotatie variabila, adaptata la temperatura dorita in spatiul unde echipamentul este instalat. Adaptarea capacitatii de racire/incalzire in conformitate cu cerintele de racire/incalzire ale spatiului, precum si in functie de schimbarile ambientale asigura o functionare la capacitate maxima, echipamentul atingandu-si scopul de confort, economie de energie, zgomot redus si inteligenta in functionare.

 

Diferente dintre ON/OFF si DC Inverter

 

12

Compresorul echipamentelor de aer conditionat tip ON/OFF functioneaza cu o viteza constanta. Pe masura ce compresorul porneste (ON) si apoi se opreste (OFF), temperatura creste si scade semnificativ.

123

 

Principala caracteristica al echipamentelor  DC Inverter, este ca acestea isi schimba viteza de rotatie a compresorului pentru a veni in intampinarea cerintelor de temperatura care se doresc in spatiile unde sunt instalate. In modul de racire sau incalzire, imediat ce unitatea porneste, compresorul functioneaza la capacitate maxima, astfel in cat sa se ajunga repede la o temperatura confortabila. In acest moment, viteza de rotatie a compresorului se diminueaza, atingand rata de rotatie optima pentru punctul de temperatura setat. In concluzie, tipul de echipament DC Inverter, mentine temperatura constanta in camera, cu oscilatii practic insesizabile, asigurand astfel un confort sporit, un consum redus de energie electrica si un mod de functionare silentios.